STIGMA - osnaž ivanje i istraž ivanje
za NULA stigme do 2030

 

Sudjelujte u prvom europskom istraživanju o HIV stigmi #HIVstigmasurvey!

Udruga LUX VITAE podržava i javno poziva sve da se uključe u prikupljaju podataka o stigmi osoba koje žive s HIV-om u sklopu inicijative koju je pokrenuo Europski centar za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC- https://www.ecdc.europa.eu) u suradnji s Europskom skupinom za liječenje AIDS-a (EATG– www.eatg.org), Europskom akcijom AIDS-a (AAE– https://www.aidsactioneurope.org/en) i Forumom civilnog društva EUa za HIV/AIDS, hepatitis i tuberkulozu kako bi izmjerili stigmu i saznali više o iskustvima stigmatizacije osoba koje žive s HIV-om u Europi i srednjoj Aziji.

Ovim istraživanjem želi se utvrditi referentna mjera stigme u 2021. godini s ciljem ponavljanja istraživanja u narednim godinama kako bi pratili napredak prema UNAIDS-om cilju postizanja nula stigme i diskriminacije do 2030. godine.

Ako želite možete pomoći ispunjavanjem upitnika koji je anoniman i povjerljiv. Ispunjavanje traje 10tak minuta, a pitanja se odnose na vaše iskustvo stigmatizacije i diskriminacije povezane s HIV-om.
Hvala!

 

Link na upitnik:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CommunityStigmaSurvey?surveylanguage=HR